Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Oprea cere majorarea bugetului Apărării

Bucureşti: Ministrul Oprea cere majorarea bugetului Apărării

DISTRIBUIȚI

99732 – 31032011 – Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Ministerului Finanţelor Publice majorarea bugetului instituţiei, începând din anul 2012, la 2,38 la sută din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit angajamentului asumat de ministrul Gabriel Oprea la preluarea mandatului ca la ieşirea din criza economică bugetul Apărării să se situeze la acest nivel.

            Ministrul Apărării Naţionale a făcut demersuri pentru ca procentul să fie cuprins în strategia fiscal-bugetară 2012 – 2014, pentru asigurarea unui nivel corespunzător de dotare a Armatei, pentru asigurarea securităţii naţionale şi pentru ca România să îşi îndeplinească angajamentele internaţionale, în calitate de membru NATO. În acest context, M.Ap.N. a reamintit faptul că, în conformitate cu responsabilităţile asumate de România faţă de NATO, bugetul Ministerului Apărării Naţionale trebuie să reprezinte 2,38 la sută din PIB.

            Ministerul Apărării Naţionale a informat comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor asupra solicitării făcute Ministerului Finanţelor Publice.

            Ministrul Gabriel Oprea îşi exprimă speranţa că Armata României va primi sprijinul tuturor forţelor politice pentru îndeplinirea acestui obiectiv de interes naţional”, se spune într-un comunicat al Ministerului Apărării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.