Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Tabără vrea să preia modelul francez al camerelor agricole

Bucureşti: Ministrul Tabără vrea să preia modelul francez al camerelor agricole

DISTRIBUIȚI

98864 – 02032011 – Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, s-a întâlnit marţi cu vicepreşedintele Adunării Permanente a Camerelor Agricole din Franţa, Gilbert Bros, care a efectuat o vizită de lucru în România. La întâlnire au mai fost prezenţi Silven Sturel, director pe proiecte europene, şi Pierre Schwartz, consilier pentru afaceri agricole în cadrul serviciului economic al ambasadei Franţei la Bucureşti.

Au fost abordate teme de discuţie privind modul de organizare şi conducere al camerelor agricole din Franţa, modalităţi de finanţare, precum şi rolul acestora.

În virtutea noii legi apărută în Monitorul Oficial pe 10 ianuarie 2011, ministrul Tabără consideră oportun un dialog direct al responsabililor instituţiilor şi organizaţiilor implicate cu reprezentanţii Adunării Permanente a Camerelor Agricole din Franţa, ţară care are o mare tradiţie în acest domeniu.

”Încercam să preluăm modelul francez care este unul de referinţă şi să îl adaptăm pentru România. Avem nevoie de expertiza franceză şi ţinem seama de recomandările experţilor francezi, atât în aplicarea legii noi adoptate, cât şi în cazul în care ar trebui să facem unele modificări”, a subliniat ministrul Agriculturii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.