Acasă Uncategorized Bucureşti: Monica Iacob Ridzi, din nou la DNA

Bucureşti: Monica Iacob Ridzi, din nou la DNA

DISTRIBUIȚI

99696 – 30032011 – Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi s-a prezentat miercuri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au prezentat materialul de urmarire penala in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului. Monica Iacob Ridzi a precizat, inainte de a intra in sediul DNA, ca a venit sa studieze dosarul si ca, in opinia ei, nu ar trebui sa fie trimisa in judecata, dar „dupa cat scandal a fost in jurul acestui subiect, cu siguranta vom ajunge acolo”.  În 14 decembrie 2010, plenul Camerei Deputatilor a respins cererile Parchetului privind incuviintarea perchezitiei informatice in calculatorul proprietatea Ministerului Tineretului si Sportului,

 

 

 

 

 utilizat de fostul ministru Ridzi, in vederea continuarii cercetarilor in dosarul penal in care s-a dispus inceperea urmaririi penale, la data de 11 august 2009, si extinderea urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi pentru savarsirea a patru noi infractiuni.

Iacob-Ridzi este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

DNA preciza atunci ca solicitarea adresata Camerei Deputatilor se refera la alte fapte decat cele care fac obiectul dosarului penal, in care Parlamentul a cerut urmarirea penala in data de 27 iulie 2009 privind organizarea Zilei Tineretului.

In solicitarea adresata Camerei Deputatilor, procurorii aratau ca exista indicii potrivit carora, in cursul anului 2009, Monica Iacob Ridzi, in calitate de ministru al Tineretului si Sportului, impreuna cu alti functionari ai acestui minister, ajutati si de administratorii a doua firme private, au prejudiciat bugetul MTS prin incheierea a trei contracte de servicii fara ca, in prealabil, sa fie organizata si derulata vreo procedura de atribuire potrivit ordonantei 34/2006.

Fostul ministru ar fi solicitat administratorului retelei informatice sa stearga date pentru a nu fi descoperite. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.