Acasă Uncategorized Bucureşti: Noul statut al PDL a fost adoptat fără criteriile de integritate...

Bucureşti: Noul statut al PDL a fost adoptat fără criteriile de integritate propuse de reformişti

DISTRIBUIȚI

98958 – 06032011 – Noul statut al PDL a fost adoptat, sâmbătă, cu trei voturi împotrivă şi şapte abţineri, după ore întregi de discuţii intense. Documentul a fost adoptat fără criteriile de integritate propuse şi cu voturile împotrivă ale grupului Monica Macovei – Cristian Preda. – Sever VoinescuNici un democrat liberal nu va fi suspendat automat din partid dacă este trimis în judecată. Această problemă va fi reglementată într-un cod etic elaborat de viitoarea conducere a PDL. Derogarea de la criteriul vechimii necesar pentru a candida la funcţii de conducere se va acorda la cerere.Preşedintele PDL, Emil Boc, a spus că susţine, pentru conducerea formaţiunii, echilibrul între experienţa maturităţii şi dinamismul tinerilor. El a precizat că în acest mod se vor crea condiţiile propice unei competiţii largi pentru conducerea partidului, la Convenţia din mai.

 

 

 

 

La şedinta de la Palatul Parlamentului, s-au rostit replici dure împotriva reformiştilor din PDL. Reformiştii din PDL au criticat decizia colegilor de a evita suspendarea celor care sunt trimişi în judecată. Reformiştii au fost atacaţi de greii partidului, dintre care cei mai duri în replici au fost Vasile Blaga şi Radu Berceanu.

Monica Macovei a calificat amânarea adoptarii propunerilor reformiştilor drept o lipsa de responsabilitate. „Aceste criterii sunt pentru beneficiul partidului. Nu înţeleg de ce amânăm aceste criterii şi facem la vară un cod etic. De ce nu facem acum acel cod de etică? Amânarea este determinată de o lipsă de responsabilitate”, a spus Monica Macovei.

„Am vechi state de serviciu în a-mi spune părarea foarte direct chiar şi atunci când nu e foarte uşor. Pe vremea când unii care erau procurori comunişti (aluzie la Monica Macovei – n. r.) şi lucrau mână în mână cu securitatea, eu eram cercetat de securitate.(…) Ce s-a întâmplat la Colegiul Director? S-a întâmplat că nu aţi fost acolo. Înţeleg că veniţi doar la şedinţele la care este televiziunea, acolo nu era”, a spus Berceanu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.