Acasă Uncategorized Bucureşti: Patru noi decese din cauza gripei

Bucureşti: Patru noi decese din cauza gripei

DISTRIBUIȚI

99087 – 09032011În saptamana 28 februarie – 6 martie 2011 au fost înregistrate 121.993 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, şi un  număr de 800 afecţiuni clinice compatibile cu gripa (număr comparativ cu cel din săptămâna precedentă), conform raportării Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii.

Deşi în scădere, incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei a fost cu 3,6% mai mare decat media a trei săptămâni anterioare şi s-a menţinut peste valorile maxime aşteptate.

Gradul de pozitivare din totalul probelor testate (38.9%) a fost mai scăzut faţă de cel din săptămâna precedentă, evidenţiindu-se,  în continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B. Activitatea gripală a avut intensitate medie, cu răspândire regională.

În săptămâna trecută, au fost confirmate cu laboratorul 107 cazuri de gripă (50 de tip AH1N1 si 57 de tip B) din totalul de 604 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Au fost înregistrate şi patru decese la persoane confirmate cu gripă ( trei cu gripa AH1N1 si unu cu gripa B): un deces în judeţul Teleorman, la o persoana sex feminin, 58 ani, fără factori de risc asociaţi, confirmată cu gripa AH1N1; două decese în judetul Constanta: un deces la o persoana sex feminin, in varsta de 60 ani, cu factori de risc asociati, confirmata cu gripa AH1N1 si un deces la o persoana sex feminin, in varsta de 37 ani, fără factori de risc asociaţi, confirmată cu gripa B; undeces în municipiul Bucureşti, la o persoană sex feminin, 47 ani, hipertensivă, fara alti factori de risc asociati, confirmata cu gripa AH1N1. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.