Acasă Uncategorized Bucureşti: Peste 35 milioane de euro pentru reducerea poluării prin sistemul de...

Bucureşti: Peste 35 milioane de euro pentru reducerea poluării prin sistemul de termoficare din Focşani

DISTRIBUIȚI

99051 – 09032011Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbely, a semnat contractul de finanţare al proiectului ,,Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, al cărui beneficiar este Municipiul Focşani.

Proiectul are o valoare totală de 35 421 900 euro fără TVA, din care finanţare nerambursabilă din Fondul European de Coeziune în valoare de 17 710 950 euro, finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat în valoare de 15 939 855 euro, contribuţia financiară de la bugetul local urmând a fi de 1 771 095 euro.

Obiectivul general al acestui proiect constă în reducerea impactului negativ al emisiilor poluante şi minimizarea efectelor schimbărilor climatice cauzate de sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, în scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei în Focşani la nivelul anului 2014 şi asigurării conformării cu obligaţiile de mediu stabilite prin Tratatul de Aderare, iar obiectivul strategic îşi propune asigurarea unui sistem de încălzire urbană durabil, cu tarife suportabile pentru populaţia din municipiul Focşani.

Proiectul va permite scăderea bioxidului de sulf, a oxizilor de azot, precum şi a concentraţiilor emisiilor de pulberi, care, în present, depăşesc limita maximă admisă. De asemenea, proiectul va îmbunătăţi eficienţa energetică a sistemului de încălzire, inclusiv în ceea ce priveşte reţelele, prin reducerea pierderilor de căldură.

Toate componentele vor fi implementate în conformitate cu strategia de achiziţie, prin intermediul a 3 contracte de lucrări care includ activităţi pentru implementarea proiectului la sursă şi la reţele, demolări şi demontări, precum şi 3 contracte de servicii pentru asistenţă tehnică vizând managementul proiectului, supervizarea lucrărilor şi audit.

Perioada de implementare a proiectului este de 46 de luni, astfel încât acesta va fi finalizat în anul 2014. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.