Acasă Uncategorized Bucureşti: Poliţişti pregătiți în Olanda pentru combaterea infracţiunilor săvârşite de români

Bucureşti: Poliţişti pregătiți în Olanda pentru combaterea infracţiunilor săvârşite de români

DISTRIBUIȚI

99335 – 18032011 – Secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Ioan Dascălu, a avut joi la sediul M.A.I. o întrevedere cu o delegaţie olandeză formată din şeful Agenţiei Naţionale de Poliţie, Ruud Bik şi şeful Poliţiei regiunii Amsterdam – Amstelland din Regatul Ţărilor de Jos, Bernard Welten. Întâlnirea de lucru a fost onorată de participarea Tanya Van Gool, ambasador al Olandei la Bucureşti.

Pe agenda discuţiilor au fost abordate aspecte legate de cooperarea poliţienească operativă între cele două ţări, chestorul de poliţie Ioan Dascălu subliniind faptul că „autorităţile române vor continua să valorifice sprijinul susţinut al părţii olandeze şi sunt pregătite să răspundă aşteptărilor prin promovarea unei relaţii bilaterale în domeniul poliţienesc bazate pe profesionalism, încredere şi respect reciproc”. În acest context, secretarul de stat din cadrul M.A.I. a menţionat buna cooperare existentă între forţele de poliţie din România şi Olanda în consolidarea climatului de siguranţă.

Totodată, un alt subiect pe agenda întrevederii oficiale l-a constituit domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane.

În contextul discuţiilor legate de modalităţi menite să conducă la îmbunătăţirea cooperării poliţieneşti româno-olandeze, partea română şi-a exprimat disponibilitatea de a acorda sprijin autorităţilor olandeze în combaterea infracţiunilor săvârşite de unii cetăţeni români pe teritoriul olandez prin trimiterea unor poliţişti români în Olanda care să desfăşoare activităţi operative în cadrul unor echipe comune de investigaţii (Joint Investigations Team). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.