Acasă Uncategorized București: Primarul Sectorului 6, trimis în judecată de DNA

București: Primarul Sectorului 6, trimis în judecată de DNA

DISTRIBUIȚI

98855 – 02032011 – Primarul sectorului 6, Cristian Poteraș, a fost trimis înjudecată de procurorii DNA sub acuzația de de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Potrivit procurorilor, în calitate de preşedinte al Subcomisiei locale de fond funciar de pe lângă Consiliul Local al Sectorului 6 Bucureşti, în cursul anului 2006, a eliberat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, a şase titluri de proprietate pentru aproape 120.000 teren intravilan situat în municipiul Bucureşti, cu o valoare de piaţă, de 58 milioane euro. În același dosar, împreună cu Cristian Poteraș, au mai fost trimiși în jdecată și alți funcționari din Primăria 6 – ,

 

 

 

 

Floricică Gheorghe, Dumitru Vultur, Daniel Moise, Petre Boncea, Cristina Popescu şi Dorina Piftor.

Potrivit rechizitoriuui, ”prin modalitatea în care au instrumentat cererile, au formulat propunerile de validare, au procedat la punerea în posesie şi au eliberat titlurile de proprietate, inculpaţii au încălcat dispoziţii legale imperative şi metodologia de soluţionare a cererilor de reconstituire a dreptului de proprietate în baza Legii nr. 18/1991, astfel că au fost retrocedate terenuri cu o situaţie juridică incertă sau chiar prin încălcarea dreptului de proprietate al altor persoane.

Prin actele abuzive ale inculpaţilor s-a realizat simularea reconstituirii dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane (una dintre acestea fiind vărul soţiei inculpatului Constantin Poteraş) şi, corelativ, a fost cauzată o pagubă în valoare totală de 58.230.034 euro patrimoniului Municipiului Bucureşti, respectiv Clubului Sportiv Rapid, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie ICECHIM şi Academiei Române – Institutul de Biologie, terenurile în cauză aparţinând, în mare parte, domeniului public ori domeniului privat al Municipiului Bucureşti şi persoanelor juridice anterior menţionate.

Astfel, mai multe persoane au cedat drepturile litigioase către acelaşi grup de interese în schimbul sumelor totale de 417.900 euro şi 40.000 lei, pentru ca, în urma „reconstituirii dreptului de proprietate” iar apoi, prin comasare, terenurile astfel obţinute (situate pe Bd. Timişoara, str. Valea Oltului sau Drumul Taberei) să fie valorificate cu profituri uriaşe”.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.