Acasă Uncategorized Bucureşti: Proaspătul şef al Vămii Bucureşti, Silviu Văduva, a demisionat

Bucureşti: Proaspătul şef al Vămii Bucureşti, Silviu Văduva, a demisionat

DISTRIBUIȚI

98835 – 01032011 – Abia numit în funcţie la conducerea Vămii Bucureşti, Silviu Văduva şi-a depus demisia din cauza „atacului mediatic fără precedent asupra instituţiilor statului cu atribuţii de control”.

„Având în vedere atacul mediatic fără precedent asupra instituţiilor statului cu atribuţii de control şi pentru că nu doresc, prin promovarea mea temporară să, ştirbesc imaginea unor instituţii publice, mi-am depus demisia din funcţia de conducere de director al Direcţiei Municipiului Bucureşti de Accize şi Operaţiuni Vamale, pe care o ocupam temporar. Prin cererea de demisie, am solicitat trecerea pe o funcţie de execuţie în scopul punerii la dispoziţia Autorităţii Naţionale a Vămilor a cunoştinţelor şi expertizei dobândite”, a anunţat Silviu Văduva într-un comunicat de presă, citat de Realitatea Tv.

„Niciodată nu am fost implicat în scandaluri de corupţie şi nici nu am fost vreodată cercetat penal. Precizez că delegarea funcţiei de conducere mi-a fost făcută pe o perioadă determinată, până la organizarea unui concurs, nicidecum aşa cum s-a afirmat în emisiunea Bursa pariurilor – că ar fi vorba de o numire definitivă. Alegerea mea pentru a asigura interimatul funcţiei de conducere a avut loc în urma prezentării atât către Autoritatea Naţională a Vămilor, cât şi către Prefectul Municipiului Bucureşti a unor soluţii şi proiecte viabile pentru accesarea fondurilor europene ce pot fi folosite la dezvoltarea si modernizarea bazei de date existente şi a unor metode eficiente de combatere a corupţiei. La promovarea mea temporară s-a avut în vedere şi expertiza pe care am dobandit-o prin absolvirea celor două studii de master la Academia Naţionala de Informaţii şi la Academia de Studii Economice”, mai scrie Silviu Văduva.

„Începând cu data de 21 februarie 2011, domnul Văduva Silviu, numit temporar în funcţia publică de consilier clasa I grad profesional superior gradaţia 3, clasa de salarizare 70 la Ministerul Muncii, detaşat pe perioada deţinerii calităţii de funcţionar public, dar nu mai mult de 6 luni, în funcţia publică teritorială de execuţie de inspector vamal clasa I grad profesional superior clasa de salarizare 57 la Biroul Autorizări din cadrul Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale se împuterniceşte cu exercitarea funcţiei publice de conducere vacante de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale pe perioada detaşării, în conformitate cu prevederile art. 45 alin (1) din Legea 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici”, se precizează într-un ordin recent semnat de şeful ANAF, Sorin Blejnar.

Silviu Văduva are 36 de ani şi este un obişnuit al revistelor de scandal. Pe lista cuceririlor sale figurează fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale şi sora cea mică a Monicăi Columbeanu, Ramona Gabor.

De-a lungul anilor a deţinut funcţii de conducere în mai multe companii, iar din 2008 a fost consilier local la Primăria Sectorului 6, membru al Consiliului de administraţie RADET Bucureşti, iar din 2010 şi consilier personal în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.