Acasă Uncategorized Bucureşti: Producţia industrială a crescut cu peste 10%

Bucureşti: Producţia industrială a crescut cu peste 10%

DISTRIBUIȚI

99068 – 09032011În luna ianuarie 2011, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 3,7% ca serie brută şi a crescut cu 1,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare  şi de sezonalitate, anunţă Institutul Naţional de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,9%, respectiv cu 10,6%. 

Ianuarie 2011 comparativ cu decembrie 2010 – În luna ianuarie 2011, producţia industrială (serie brută)  a scăzut faţă de luna precedentă cu 3,7%, datorită scăderii industriei extractive (-6,0%) şi industriei prelucrătoare (-4,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,3%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în: industria bunurilor de uz curent  (-16,9%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-5,5%)  şi industria bunurilor intermediare (-1,7%). Industria energetică şi industria bunurilor de capital au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,5%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut faţă de luna precedentă cu 1,0%, datorită creşterii tuturor sectoarelor industriale: industria prelucrătoare (+1,3%), industria extractivă (+1,2%)  şi producţia  şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat respectiv (+0,7%).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în: industria bunurilor de uz curent (-3,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria energetică (-2,0% fiecare)  şi industria bunurilor de capital (-0,4%). Industria bunurilor intermediare a crescut cu 1,5%. 

Ianuarie 2011 comparativ cu ianuarie 2010 – În luna ianuarie 2011, producţia industrială (serie brută) a crescut  faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 11,9%, susţinută de creşterea tuturor sectoarelor industriale: industria prelucrătoare (+14,3%), producţia  şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,5%)  şi industria extractivă  (+1,6%). 

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: în industria bunurilor intermediare (+20,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,2%), în industria bunurilor de capital (+13,9%), în industria bunurilor de uz curent (+7,9%) şi în industria energetică  (+1,5%). 

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, a crescut cu 10,6%, datorită creşterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+12,9%), de producţia  şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,4%) şi de industria extractivă  (+0,6%).

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor intermediare (+15,3%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,1%), în industria bunurilor de capital (+10,3%) şi în industria bunurilor de uz curent (+6,1%). Industria energetică a scăzut cu 1,3%. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.