Acasă Uncategorized Bucureşti: Program educativ pentru copii şi tineri la Opera Naţională Bucureşti

Bucureşti: Program educativ pentru copii şi tineri la Opera Naţională Bucureşti

DISTRIBUIȚI

99197 – 14032011 – Urmând modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acordă o atenţie deosebită activităţilor educative care duc la formarea publicului de operă şi balet de mâine, Opera Naţională Bucureşti a lansat programul „Călătorie în lume operei”, care se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin clădirea Operei Naţionale Bucureşti, programul propune elevilor din şcoli şi licee o vizită atât în foaierele şi în sala de spectacol a instituţiei, cât şi o incursiune în partea „nevăzută” a teatrului, în culise, ateliere şi săli de repetiţie. Participanţii la program au în acest fel şansa nu numai de a vedea spaţiile care compun clădirea primei scene lirice a ţării, dar şi de a îi întâlni pe cei care lucrează în spatele cortinei, înţelegând astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei producţii de operă sau balet. Copiii şi adolescenţii au acum posibilitatea să se apropie de două genuri artistice care pot părea „inabordabile” – în comparaţie cu teatrul dramatic sau cu filmul – prin familiarizarea cu toate elementele care compun un spectacol, de la libret şi partitură, la decoruri, costume sau lumini.

Programul „Călătorie în lumea Operei” a debutat miercuri, 9 martie, primul grup care s-a bucurat de vizita în teatrul liric bucureştean fiind alcătuit din elevele clasei a XI-a U a Colegiului Naţional Bilingv „George Coşbuc” din capitală, în data de 10 martie fiind rândul micilor elevi ai clasei a IV-a B a Liceului Bilingv „Miguel de Cervantes” să beneficieze de turul ghidat interactiv.

Grupurile participă la program însoţite de un cadru didactic şi sunt formate dintr-un număr de maxim 25 de elevi.

Etapa-pilot a programului va continua în lunile aprilie şi mai, cu un număr de aproximativ trei grupuri în fiecare lună, urmând ca din stagiunea 2011-2012 programul să fie extins. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.