Acasă Uncategorized Bucureşti: Propunerile societăţii civile la viitoare lege a câinilor fără stăpân, în...

Bucureşti: Propunerile societăţii civile la viitoare lege a câinilor fără stăpân, în atenţia deputaţilor

DISTRIBUIȚI

99724 – 31032011 – Membrii Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibrul ecologic din Camera Deputaţilor au organizat miercuri o dezbatere publică care a vizat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea OUG nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân la care au participat reprezentanţii ONG-urilor pentru protecţia animalelor.

Reprezentanţii ONG-urilor pentru protecţia animalelor si-au exprimat punctele de vedere în legătură cu rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Principalele lor propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei au vizat sterilizarea câinilor şi returnarea acestora în locurile de unde au fost ridicaţi.

De cealaltă parte, membrii Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor au subliniat principalele modificări pe care acesţia le au în vedere, şi anume: sterilizarea, dar şi eutanasierea câinilor bolnavi grav, incurabili, irecuperabili sau a câinilor agresivi, de luptă şi de atac. Proiectul de lege prevede obligativitatea consiliilor locale de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, crearea unei baze de date şi a unui registru de evidenţă a câinilor fără stăpân, cazarea câinilor în adăposturi, pe o perioadă de maximum 30 de zile, pe parcursul cărora animalele vor fi deparazitate, vaccinate, sterilizate şi pregătite pentru adopţie, precum şi obligaţia de a informa populaţia în mod regulat despre existenţa adăposturilor şi a programelor acestora.

Deputaţii din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibrul ecologic au reţinut propunerile venite din partea ONG-urilor, urmând ca raportul final al acestui proiect de lege să fie finalizat săptămâna viitoare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.