Acasă Uncategorized Bucureşti: Radu Graţian Gheţea: “Ar fi o greşeală să ne apucăm acum...

Bucureşti: Radu Graţian Gheţea: “Ar fi o greşeală să ne apucăm acum să facem un plan de privatizare a CEC”

DISTRIBUIȚI

98832 – 01032011 – Intocmirea unui plan de privatizare a CEC ar fi o greseala, in conditiile in care pretul bancii in acest moment este mai mic decat cel din 2007, iar probabilitatea atragerii unui investitor este foarte mica, a declarat, marti, preşedintele acestei institutii bancare, Radu Gratian Ghetea .

„In iunie 2007, cand am prezentat strategia de dezvoltare a bancii, am mentionat ca incepand cu 2010 sau 2011 actionarul ar putea lua orice decizie in ceea ce priveste structura actionariatului. Am mentionat atunci atragerea unui investitor gen BERD, IFC sau invitarea sa participe la capitalul bancii, listarea pe bursa, inceperea unui proces de privatizare sau reluarea procesului de privatizare care a fost intrerupt, o combinatie intre acestea. Ceea ce am spus atunci este valabil si acum, numai ca acum lucrurile sunt putin diferite pentru ca in afara de vointa actionarului trebuie sa tinem cont si de niste reguli ale Uniunii Europene”, a spus Ghetea.

Potrivit acestuia, trebuie sa tinut cont si de „ce vrea si ce poate un posibil investitor”.

„Institutiile gen BERD sau IFC nu pot porni la drum cu o participare decat daca exista un plan de privatizare. Statul roman a exprimat clar acest punct de vedere prin intermediul prim-ministrului, ca nu se pune problema privatizarii in acest moment. Si eu sunt de acord ca in acest moment ar fi chiar o greseala sa ne apucam sa facem un plan de privatizare si sa starnim apele in jurul unui subiect care nu va avea un sfarsit foarte pozitiv pentru statul roman. Nu cred ca statul roman este in asa situatie incat sa recurga la vanzarea unei bucati din CEC”, a declarat Ghetea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.