Acasă Uncategorized Bucureşti: Secretarul de Stat Răvan Murgeanu: Blocurile cu bulină roşie din Bucureşti...

Bucureşti: Secretarul de Stat Răvan Murgeanu: Blocurile cu bulină roşie din Bucureşti trebuie demolate

DISTRIBUIȚI

99738 – 31032011 – Blocurile cu bulină roşie din Capitală trebuie demolate şi reconstruite, spune secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu. Ar fi o soluţie mai ieftină, mai sigură şi mai utilă decât reconsolidarea clădirilor care prezintă risc seismic.

Fostul viceprimar al Capitalei, citat de Antena 3, este de părere că trebuie reconsolidate doar clădirile cu valoare de patrimoniu.

Specialiştii în construcţii spun însă că în Bucureşti ar trebui să se construiască doar la regimuri mici de înălţime din cauza gradului seismic mare al zonei.

În cazul unui cutremur, Bucureştiul va fi unul dintre oraşele cele mai afectate. Asta spun specialiştii după ce au studiat solul din Capitală. Potrivit acestora, cutremurul din 1986 a demonstrat că zonele Bucureştiului sunt afectate diferit în timpul unui seism.

Hărţile realizate la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti arată că partea de nord şi sud-vest se mişcă mai puternic, pentru că acolo este un sol argilos, dar durata de mişcare a pământului a fost mai îndelungată în sud-est, unde structura straturilor este alta.

Din cauza particularităţii solului, specialiştii sunt de părere că Bucureştiul are nevoie urgentă de un program de determinare a vitezei şocurilor seismice şi de o reţea seismică serioasă. Tot experţii susţin necesitatea reabilitării clădirilor cu risc de prăbuşire. Numai aşa se vor putea minimaliza efectele unui cutremur puternic.

Jumătate dintre clădirile din Capitală sunt proiectate să reziste la cutremure peste 7 grade, pe scara Richter. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.