Acasă Uncategorized Bucureşti: Senatul vrea TVA de 5% la alimentele de bază

Bucureşti: Senatul vrea TVA de 5% la alimentele de bază

DISTRIBUIȚI

99494 – 23032011 – Plenul Senatului a menţinut, miercuri, prevederea pentru reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, în ciuda solicitării de reexaminare formulată de şeful statului pentru respingerea proiectulului de lege. Cererea preşedintelui a fost respinsă cu 53 de voturi „pentru”, 46 „împotrivă” şi o abţinere. Cererea de reexaminare solicitată de preşedinte s-a referit la faptul că aplicarea unei cote reduse a TVA pentru produsele de bază conduce la scăderea încasărilor şi implicit majorarea deficitului bugetar şi imposibilitatea ca acesta să fie menţinut în ţintele stabilite de 6,8% în 2010 şi 4,4 % în 2011. De asemenea, şeful statului susţine că o nouă modificare

 

 

 

 

 a TVA, după majorarea la 24%, ar conduce la lipsa de predictibilitate fiscală şi legislativă, creşterea costului administrării sistemelor operatorilor economici şi la scăderea încrederii investitorilor şi a rating-ului de ţară.

Comisia de buget din Senat a adoptat un raport de respingere a solicitării preşedintelui, respectiv în favoarea reducerii TVA la alimentele de bază, între care se numără pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal, zahărul şi produsele expandate din cereale.

În favoarea propunerii de reducere a TVA la 5% pentru alimentele de bază s-au pronunţat reprezentanţii PSD şi PNL, în timp ce senatorii membri ai UNPR s-au pronunţat împotrivă, la fel ca şi reprezentanţii PDL.

Camera Deputaţilor are ultimul cuvânt în această speţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.