Acasă Uncategorized Bucureşti: Spitalele propuse pentru transformare în cămine de vârstnici nu mai primesc...

Bucureşti: Spitalele propuse pentru transformare în cămine de vârstnici nu mai primesc bani pentru internări de la 1 aprilie

DISTRIBUIȚI

99686 – 30032011 – În majoritatea unităţilor sanitare pentru care autorităţile locale pot accesa noul program guvernamental de ”Dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice” a început redistribuirea personalului, dar şi a pacienţilor internaţi. Există şi unele unităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova şi Vâlcea unde numărul persoanelor internate a crescut în ultimele zile, fără justificare medicală, conform informaţiilor transmise din teritoriu. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a susţinut marţi o videoconferinţă la care au participat reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, cei ai serviciilor de ambulanţă, şi  ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă

 

 

 

 

 

 

 

în care s-a verificat planul de evacuare a pacienţilor pentru care se solicită transfer din unităţile care se vor reprofila în alte unităţi sanitare din judeţ. S-a discutat şi despre situaţia redistribuirii perosonalului medical şi cel auxiliar.

“În ceea ce priveşte redistribuirea de personal, vă rog să transmiteţi în teritoriu că şi personalul din unităţile pentru care autorităţile locale nu doresc să intre în programul Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Muncii poate opta pentru redistribuirea în alte unităţi sau în serviciul de ambulanţă”, a declarat Cseke Attila.

De altfel, o mare parte din personalul medical din cele 67 unităţi sanitare au depus la managerul unităţii sau direct la direcţia de sănătate publică judeţeană prima opţiune de redistribuire.

Ministrul Sănătăţii a transmis un mesaj autorităţilor locale să stopeze internările în cele 67 de unităţi propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice, deoarece de la 1 aprilie 2011 aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

“În fiecare dintre judeţele vizate avem pregătite mijloace de transport medicalizate, ambulanţe, pentru a asigura transferul pacienţilor, în siguranţă, acolo unde ne este solicitat acest lucru. De altfel s-a început acest proces. Judeţul Arad a şi finalizat operaţiunea”, a spus Cseke Attila.

Până în prezent, şapte autorităţi locale au emis hotărâri ale consiliului local de reprofilare a Spitalului Comunal Vintilă Vodă ( Buzău), Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul Orăşenesc Roznov( Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj), Centrul de Sănătate Cervenia ( Teleorman), Centrul de Sănătate Furculeşti (Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. Nicolescu Tutova ( Vaslui). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.