Acasă Uncategorized Bucureşti: Studenţii continuă protestele din faţa Ministerului Educaţiei

Bucureşti: Studenţii continuă protestele din faţa Ministerului Educaţiei

DISTRIBUIȚI

99024 – 08032011 – Studenţii de la Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) continuă protestele din faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) şi marţi, începând cu orele 14.00.

Principala nemulţumire a ANOSR este legată de faptul că studenţii nu mai au putere de decizie în proporţie de 25 la sută în modalitatea de alegere a rectorului şi nici în consiliile administraţie ale universităţilor. O altă nemulţumire a protestatarilor este că, potrivit noii Legi a Educaţiei, „prezenţa la cursuri devine obligatorie”.

ANOSR a protestat luni, timp de trei ore, în faţa MECTS. Reprezentanţii organizaţiei studenţeşti au fost primiţi la discuţii de ministrul Daniel Funeriu.

„Cel mai probabil şi marţi şi miercuri vom protesta, iar joi vom veni la negocieri cu ministrul Educaţiei. Trebuie să continuăm protestele. Domnul ministru a spus că nu este convins că studenţii trebuie să reprezinte 25% în modalitatea de alegere a rectorilor”, declara luni, în urma întâlnirii cu ministrul Educaţiei, liderul ANOSR Daniela Alexe. – www.promptmedia.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.