Acasă Uncategorized Bucureşti: Studenţii protestatari ameninţă cu greva generală

Bucureşti: Studenţii protestatari ameninţă cu greva generală

DISTRIBUIȚI

98998 – 07032011 – Studenţii din mai multe centre universitare au început de luni protestele în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a cere reprezentare 25% la alegerea rectorilor şi în consiliile de administraţie ale universităţilor.

“De mai bine de două săptămâni de la declanşarea protestelor, studenţii au fost ignoraţi de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ba mai mult, aceştia au avut o atitudine „jignitoare” la adresa lor, afirmă preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Daniela Alexe, citată de Realitatea Tv.

„De când am început protestele, Ministerul Educaţiei nu a reacţionat în niciun fel. Mai mult, răspunsul Ministerului a fost jignitor. Ne-a numit <<nişte studenţi care nu ştiu legea>>, deşi noi am participat la toate discuţiile pe lege de ani de zile”, a mai spus Daniela Alexe.

„Am trimis mai multe adrese la Ministerul Educaţiei, dar singurul răspuns primit a fost „am luat la cunoştinţă”. Nu am primit niciun răspuns la soluţii, la argumentele noastre”, a conchis aceasta.

Pentru că până acum au fost ignoraţi de autorităţi, studenţii au cerut sprijin internaţional. Mai mult, luni dimineaţă au trimis scrisori oficiale către Guvern şi Preşedinţie, iar dacă nici aşa nu-şi vor rezolva cererile, vor apela chiar şi la greva generală în universităţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.