Acasă Uncategorized Bucureşti: Toate grupurile politice din Senat au renunţat la locuri în comisii...

Bucureşti: Toate grupurile politice din Senat au renunţat la locuri în comisii în favoarea independenţilor

DISTRIBUIȚI

98860 – 02032011 – Toate grupurile politice din Senat au renunţat, în urma negocierilor, la cel puţin câte un loc într-o comisie în favoarea independenţilor, au anunţat, miercuri, liderii de grup. Democrat liberalii au cedat şi două funcţii la nivelul conducerii unor comisii, una de vicepreşedinte şi una de secretar. În schimb, niciunul dintre grupurile politice nu a renunţat la funcţia de preşedinte de comisie.

Democrat liberalii au renunţat la un loc în Comisia pentru administraţie publică, senatorul PDL Gheorghe David urmând să fie înlocuit de independentul Sever Cibu, precum şi la locul ocupat de senatorul Viorel Badea în Comisia pentru politică externă, care va reveni senatorului Ovidiu Mărcuţianu. Acesta va prelua şi funcţia deţinută de Badea, cea de vicepreşedinte al comisiei, iar senatorului UNPR Corneliu Grossu îi va reveni funcţia deţinută până în prezent de democrat liberalul Tudor Udriştoiu, care îşi va păstra locul în comisie.

UDMR a renunţat la un loc în Comisia de apărare, deţinut de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în favoarea independentului Serioja Chivu.

Opoziţia a pierdut câte un loc în două comisii. Social-democratul Cătălin Radu Mardare se va retrage din Comisia pentru buget-finanţe, locul acestuia revenind lui Cezar Măgureanu (UNPR), iar liberalii pierd un loc în Comisia pentru educaţie, deţinut de senatorul Cristian Ţopescu, care a revenit independentului Corneliu Grossu.

PDL şi PSD deţin preşedinţia a câte şase comisii, PNL la trei comisii, iar UDMR şi UNPR la câte o comisie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.