Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Băsescu: “Modernizarea rapidă a SRI a fost posibilă pentru că...

Bucureşti: Traian Băsescu: “Modernizarea rapidă a SRI a fost posibilă pentru că nu a mai putut fi influenţată prin numiri politice”

DISTRIBUIȚI

99490 – 23032011 – Preşedintele Traian Băsescu susţine că 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performanţe. „Deşi SRI s-a aflat într-un proces de reorganizare, în paralel s-a desfăşurat şi activitatea operativă care a crescut în calitate. Anul 2010 a fost anul în care SRI a realizat cele mai bune performante, cel putin de când ştiu eu acest serviciu”, a declarat Traian Băsescu miercuri la şedinţa de bilanţ pe anul trecut al  SRI. Preşedintele României a precizat că pregătirea SRI pentru era informatică este extrem de importantă şi a insistat pe faptul că restructurarea nu este un proces care încheie procesele de modernizare.

 

 

 

 

„SRI trebuie să dobândească calitatea de adaptare continuă la realităţile operative”, a precizat şeful statului.

„Pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon important. Am atenţionat, legat de noua strategie, asupra unui lucru pe care l-am văzut din realităţi. Adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea de a culege informaţie din sursa umană”, susţine preşedintele.

La finalul discursului său, Traian Băsescu a declarat că „modernizarea rapidă a SRI a fost posibilă pentru că nu a putut fi influenţată prin numiri de politicieni. Din 2004, eu nu am mai acceptat nici un fel de intervenţie în numirile la nivel central sau judeţean”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.