Acasă Uncategorized Bucureşti: Trei noi decese din cauza gripei

Bucureşti: Trei noi decese din cauza gripei

DISTRIBUIȚI

99283 – 16032011 –  În săptămâna 7 – 13 martie 2011 au fost înregistrate 118.087 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 3.2% mai puţine comparativ cu cele înregistrate săptămâna precedentă, şi un  număr de 546 afecţiuni clinice compatibile cu gripa (numar cu 31.8% mai mic comparativ cu cel din saptamana precedenta), se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi gripei în ultima săptămână a fost cu 6.1% mai mică decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a situat sub valorile maxime aşteptate.

Se evidenţiază, în continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B, activitatea gripală a avut intensitate medie, sub formă de focare locale.

Au fost confirmate cu laboratorul 87 cazuri de gripă (28 de tip AH1N1 si 59 de tip B) din totalul de 691 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Au fost înregistrate şi trei decese la persoane confirmate cu gripa: un deces in judeţul Prahova, la o persoana de sex feminin, 53 ani, cu factori de risc asociati (astm bronisc, obezitate, HTA), confirmata cu gripa AH1N1, şi două decese in judetul Ilfov la o persoana de sex masculin, 51 ani, cu insuficienta cardiaca, boala ischemica cardiaca, confirmata cu gripa AH1N1, si la o persoana confirmata cu gripa B, 18 ani, de sex masculin, cu amiotrofie spinala. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.