Acasă Uncategorized Bucureşti: USL cere demiterea lui Csibi Barna

Bucureşti: USL cere demiterea lui Csibi Barna

DISTRIBUIȚI

99400 – 21032011 – Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat luni că parlamentarii USL au semnat o solicitare adresată preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, de demitere a lui Csibi Barna, pe care o vor înmâna, spre semnare, şi aleşilor PDL şi independenţilor

Ponta a precizat că decizia luată de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, de a-l muta pe Csibi Barna la Abrud reprezintă o provocare la adresa comunităţii localedin zonă.

Potrivit lui Ponta, Blejnar, care este „protejatul” şi „puşculiţa de bani” a lui Traian Băsescu, şi-a permis să îl mute pe Csibi Barna în inima Ardealului pentru a jigni comunitatea locală.

„Poate că omul ce mai protejat în acest moment, în afară de doamna Udrea, este Blejnar, puşculiţa de bani a lui Traian Băsescu. Decizia puşculiţei lui Traian Băsescu, Sorin Blejnar, de a-l muta pe extremistul maghiar Barna Csibi, angajat al său la Administraţia Financiară, exact în mijlocul Ardealului, la Abrud, este o provocare la adresa stabilităţii locale şi un semn de dispreţ”, a spus Ponta.

El a precizat că, prin acest gest, Blejnar a vurt doar să arate că, atât timp cât este protejat de Traian Băsescu şi cât obţine bani pentru şeful statului, îşi poate permite să jignească şi să provoace o comunitate locală.

„Azi vom cere semnături pentru această solicitare de sancţionare şi de concendire a lui Barna Csibi din funcţia pe care o deţine la Administraţia Financiară şi vom publica numele parlamentarilor PDL, din Ardeal în special, care se alătură demersului noastru şi al celor care, de frică sau pentru bani, sunt de acord cu acest gest de sfidare şi de provocare a comunităţii din Abrud”, a spus Ponta.

Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, a solicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care „l-a condamnat” şi apoi l-a „spânzurat”. Ulterior, Csibi Barna a fost detaşat pentru şase luni de către preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, în Abrud, judeţul Alba, oraşul în care a urmat clasele elementare fostul revoluţionar Avram Iancu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.