Acasă Uncategorized Bucureşti: William Brînză a fost ales preşedintele Comisiei Parlamentare a Comunităţilor de...

Bucureşti: William Brînză a fost ales preşedintele Comisiei Parlamentare a Comunităţilor de Români din Afara Graniţelor Ţării

DISTRIBUIȚI

99071 – 09032011William Brînză a fost ales preşedintele Comisiei Parlamentare a Comunităţilor de Români din Afara Graniţelor Ţării, poziţie din care deputatul intenţionează să sprijine şi pe linie parlamentară demersurile conaţionalilor din străinătate. Alegerile au fost prezidate de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care i-a felicitat pe cei 15 deputaţi, membrii ai Comisiei, aparţiând tuturor formaţiunilor politice, asigurându-i de sprijin total în vederea soluţionării problemelor legate de promovarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii entice, culturale,lingvistice şi religioase a românilor din afara graniţelor ţării. S-a pus acent şi pe nevoia menţinerii şi dezvoltării legăturilor între instituţiile statului şi conaţionalii din străinătate probleme prevazute şi în atribuţiile Comisiei.

William Brînză a subliniat nevoia realizării unei strategii comune cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a reprezenta cât mai bine interesele românilor în afara graniţelor ţării asta cu atât mai mult cu cât există deschidere totală din partea acestei instituţii, ministrul Teodor Baconschi manifestându-şi dorinţa de a realiza vizite comune în străinătate în vederea dezvoltării unui parteneriat cât mai productiv între comunităţile locale, mediul privat şi instituţiile centrale, dar şi pentru a asigura prin misiunile diplomatice sprijinul necesar în vederea sprijinirii  proiectelor şi iniţiativelor Comisiei.

La această Comisie se pot adresa toţi românii din străinătate prin petiţii, memorii , întrebări sau interpelări în vederea soluţionării pe cale parlamentară a problemelor pe care le au cu membrii instituţiilor statului. Printre atribiţiile Comisiei se va regăsi şi cea de audiere a persoanelor propuse să fie numite în funcţii de conducere în instituţiile care se ocupă de românii din străinătate, respectiv: Departamentul Românilor de Pretutindeni sau Institutul Cultural Român. 

Comisia pentru Comunităţile de Români din Afara Graniţelor Ţării este formată din 15 deputaţi : 4 de la PDL, 4 PSD,  3 PNL, 2 UDMR, 1 Independent şi un reprezentant al Minorităţilor Naţionale. Preşedinte a fost ales deputatul William Brînză, vicepreşedinţi : Tudor Panţâru PSD şi Popa Octavian PNL, iar secretarii Comisiei sunt: Mircea Lubanovici PDL şi Koto Josif UDMR. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.