Acasă Uncategorized Bucureşti: Zilierii au lege

Bucureşti: Zilierii au lege

DISTRIBUIȚI

99669 – 29032011 – Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 158 voturi „pentru”, 128 „impotriva” si doua abtineri, propunerea legislativa privind zilierii, stabilind ca muncitori cu ziua trebuie sa plateasca un impozit pe venit de 16%. PSD si PNL s-au opus adoptarii acestui proiect, aratand ca genereaza efecte negative necontrolabile pe piata muncii.Proiectul privind zilierii reglementeaza modul in care aceste persoane pot executa activitati cu caracter ocazional, stabilind ca durata activitatii ocazionale care poate fi exercitata este de minimum o zi, corespunzator cu 8 ore de munca. Durata zilnica de executare a activitatii unui zilier nu poate depasi 12 ore, respectiv 6 ore pentru lucratorii minori, care au capacitate de munca. Chiar daca partile convin un numar mai mic de ore de activitate, plata zilierului se va face pentru echivalentul a cel putin 8 ore de munca, se precizeaza in proiect.

 

 

 

 

 

 

Proiectul mai prevede ca nicio persoana nu poate fi angajata zilier daca nu a implinit 16 ani si ca angajatorul are obligatia sa plateasca zilierului, la sfarsitul fiecarei zile de lucru, remuneratia convenita si sa asigure, pe propria cheltuiala, echipamente de lucru si de protectie care se impun datorita naturii si specificului activitatii desfasurate de zilier.

Plata impozitului pe venit datorat pentru activitatea prestata de zilieri este in sarcina zilierului. Cuantumul impozitului este de 16%, calculat la remuneratia bruta, se mai arata in proiect.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.