Acasă Uncategorized Chişinău: Vicepreşedintele SUA a sosit la Chişinău

Chişinău: Vicepreşedintele SUA a sosit la Chişinău

DISTRIBUIȚI

99140 – 11032011 – Vicepreşedintele american Joe Biden a ajuns vineri la Chişinău, unde a fost întâmpinat de premierul Vlad Filat şi de ministrul de externe, Iurie Leancă.

Este prima vizită a unui oficial american de rang înalt în Republica Moldova de la proclamarea independenţei fostului stat sovietic.

Republica Moldova este ultima etapă a turneului vicepreşedintelui SUA în Europa, care a mai cuprins vizite în Finlanda şi Rusia.

Vicepreşedintele Statelor Unite va petrece în capitala Republicii Moldova circa şapte ore unde se va întâlni cu premierul Vlad Filat, şi cu preşedintele interimar Marian Lupu, după care va ţine un discurs în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, în care se aşteaptă să încurajeze Republica  Moldova pe calea reformelor democratice şi a integrării europene.

Vizita lui Joe Biden la Chişinău este considerată drept una istorică şi un semnal al sprijinului acordat de SUA pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Autorităţile de la Chişinău au luat măsuri sporite de securitate, aproximativ 3.000 de poliţişti şi 100 de agenţi americani urmând să asigure paza delegaţiei de la Washington.

Vizita intervine în contextul în care Moldova celebrează anul acesta 20 de ani de independenţă şi al eforturilor care se fac pentru consolidarea democraţiei şi economiei de piaţă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.