Acasă Uncategorized Cluj Napoca: Andrei Andreicuţ, întronizat mitropolit al Clujului

Cluj Napoca: Andrei Andreicuţ, întronizat mitropolit al Clujului

DISTRIBUIȚI

99587 – 25032011 – Andrei Andreicuţ a fost instalat, vineri, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, în cadrul ceremoniei de întronizare oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Patriarhul Daniel.

În cadrul ceremoniei, a fost citită Gramata Patriarhală de înscăunare, iar IPS Andrei a primit din partea Patriarhului Daniel însemnele de mitropolit.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus, în cuvântarea rostită, că IPS Andrei Andreicuţ a primit, odată cu funcţia de mitropolit, „o demnitate mare şi o responsabilitate mai grea”.

„Bogata experienţă pastorală a sa timp de 20 de ani la Alba Iulia îl va ajuta în activitatea sa”, a spus PF Daniel.

Premierul Emil Boc, prezent la ceremonie, a declarat, în discursul ţinut în Catedrală, că scaunul mitropolitan al Clujului „poartă pecetea slujirii memorabile a IPS Bartolomeu”, fiind chemat acum la această înaltă responsabilitate IPS Andrei, care s-a remarcat prin „slujirea cu credinţă, devotament şi dăruire şi şi-a făcut un nume de bun părinte, ca ierarh în Cetatea Unirii”.

„Sunt convins că IPS Andrei va reuşi să valorifice potenţialul ecumenic al Clujului cu multă responsabilitate. Ca şi creştin şi clujean sunt onorat şi mândru să fiu alături de dumneavoastră, să fim martori că moştenirea lui IPS Bartolomeu nu a fost, nu este şi va fi niciodată uitată”, a spus premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.