Acasă Uncategorized Cluj-Napoca: Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca sistează operaţiile pe cord

Cluj-Napoca: Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca sistează operaţiile pe cord

DISTRIBUIȚI

99210 – 14032011 – Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca va sista, începând de marţi, operaţiile pe cord, din cauza lipsei banilor, şi va onora doar urgenţele.

Situaţia la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” este „fără ieşire”, nemafiind bani pentru materialele sanitare şi pentru salarii, a declarat luni şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Traian Scridon.

„Situaţia la Institutul Inimii este critică, printr-un program cronic de subfinanţare am ajuns la capătul puterilor. Nu mai avem materiale cu care să operăm. Situaţia este fără ieşire, nu mai avem bani pentru materiale, pentru salarii. Va trebui să sistăm, de marţi, programul de operaţii cronice şi să păstrăm materiale pentru urgenţe, dacă apar. Pacienţii vor fi reprogramaţi pe nişte liste de aşteptări”, a spus Scridon.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a mai spus că suma alocată de Ministerul Sănătăţii pentru operaţiile efectuate la institut în acest an este jumătate decât cea din 2010.

Scridon a adăugat că s-au făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii şi la CNAS pentru alocarea de fonduri şi se aşteaptă suplimentarea banilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.