Acasă Uncategorized Constanta: Spitalul Cernavodă, pregătit pentru protecția împotriva radiațiilor nucleare

Constanta: Spitalul Cernavodă, pregătit pentru protecția împotriva radiațiilor nucleare

DISTRIBUIȚI

99397 – 21032011 – Spitalul de la Cernavodă are un stoc de pastile cu iod, pentru protecția împotriva radiațiilor nucleare, care se folosește doar în caz de calamitate. Autoritățile din Cernavodă au cumpărat, anul trecut, 10.000 de doze de iodură de potasiu pentru locuitori, iar alte 6.000 de pastile au fost donate de Centrala Nuclearelectrica. Pastilele nu sunt recomandate persoanelor cu vârstă de peste 45 de ani. Pentru adulți se administrează o doză unică de două pastile, pentru copii doza fiind mai mică. Pastilele se folosesc pentru a preveni situația în care tiroida este afectată de radiații. Ultima dată, stocul de pastile de iodură de potasiu a fost folosit în 1986, la dezastrul de la Cernobîl.

 

 

 

 

 

 

 

La Spitalul de la Cernavodă există și o secție de decontaminare radiologică, aici fiind trimiși pacienții expuși accidental radiațiilor nucleare.

Chiar dacă accidentul nuclear din Japonia a făcut ca mulți români să se teamă de pericolul expunerii la radiații, autoritățile susțin că în țara noastră nu există pericolul iradierii. Din analizele făcute până în prezent, pe teritoriul României nu pot exista niciun fel de consecințe radiologice pentru populație sau mediu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.