Acasă Uncategorized Dakar: Senatorul Greblă încearcă relansarea relaţiilor româno-senegaleze

Dakar: Senatorul Greblă încearcă relansarea relaţiilor româno-senegaleze

DISTRIBUIȚI

99544 – 24032011 –  Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, se află, săptămâna aceasta, în Senegal, ţară cu reputaţia unui spaţiu de stabilitate şi poartă de intrare a investitorilor către Africa Occidentală.

            Vizita senatorului Greblă la Dakar are drept obiectiv să valorifice potenţialul diplomaţiei parlamentare şi imaginea de marcă a României  pe continentul african în interesul  relansării relaţiilor româno-senegaleze.

Senatorul român s-a intâlnit, miercuri, cu preşedintele Adunării Naţionale senegaleze, Mamadou Seck, şi a avut, în ziua precedentă, o întrevedere cu preşedintele Comisiei juridice  a acestui for.

            Pe agenda contactelor figurează totodată o primire la preşedintele Senatului senegalez, Pape Diop, căruia i se va înmâna un mesaj din partea preşedintelui Senatului României, Mircea Geoană.

            Primirea va fi urmată de o întâlnire a lui Toni Greblă, cu omologul sau, Samba Diop,  cu care va discuta proiectul înfiinţării unui grup de prietenie româno-senegalez la nivelul parlamentelor român şi senegalez.

            Seria contactelor cu autorităţile senegaleze se încheie vineri, 25 martie a. c., la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură de la Dakar, unde senatorul Greblă va transmite un mesaj din partea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.