Acasă Uncategorized Încă un cutremur puternic in Japonia

Încă un cutremur puternic in Japonia

DISTRIBUIȚI

99250 – 16032011 – Un cutremur puternic, cu magnitudinea preliminară 6, a fost resimţit miercuri în reginea Kanto din Japonia, atingând intensitatea 5 pe scara niponă cu 7 şapte nivele în unele părţi al prefecturii Chiba şi intensitatea 3 în centrul capitalei Tokyo, informează agenţia Kyodo. Epicentrul cutremurului a fost localizat în Oceanul Pacific, în largul coastelor prefecturii Chiba, la o adâncime de 10 kilometri sub fundul mării, potrivit agenţiei meteorologice nipone. Nu a fost emisă alertă de tsunami. Cei 50 de lucrători care se luptau să răcească reactoarele de la centrala nucleară Fukushima I şi-au încetat temporar activitatea, din cauza nivelului ridicat de radiaţii din centrală.

 

 

 

 

 

 

 

 Nivelul radiaţiilor din jurul centralei nucleare Fukushima I fluctuează de la o oră la alta, conform autorităţilor nipone. În jurul reactoarelor 1, 2, 3 şi 4, a înregistrat valori de 400 de ori mai mari decât limita anuală permisă de lege. Pentru siguranţa lor, cei 50 de lucrători care se străduiau să răcească reactoarele cu apă de mare au fost evacuaţi temporar din centrală, până când nivelul radioactivităţii nu le va pune în pericol sănătatea.
Autorităţile au continuat să ceară ca toţi oamenii care locuiesc la o distanţă mai mică de 30 de kilometri de centrala Fukushima 1 să îşi ia măsurile de siguranţă adecvate.

Situaţia este tensionată şi la Tokio, unde a fost raportată o creştere uşoară a nivelului radioactivităţii din aer. În cursul zilei de miercuri, compania Tokyo Electric va continua să întrerupă curentul în capitala Japoniei şi în alte zone, pe perioade de până la trei ore pentru a economisi energie. – www.promptmedia.ro

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.