Acasă Uncategorized Japonia: Două noi explozii la centrala nucleară Fukushima 1, după un nou...

Japonia: Două noi explozii la centrala nucleară Fukushima 1, după un nou cutremur. Două mii de cadavre găsite pe plajă

DISTRIBUIȚI

99180 – 14032011 – Un nou cutremur cu magnitudinea de 6.2 potrivit Institutului american de Geofizica (USGS) s-a produs in Japonia, luni, la scurt timp dupa orele 10.00, ora locală, informeaza Euractiv. Epicentrul acestui nou cutremur puternic resimtit in Tokyo este situat la 18 km sub Pacific, la 150 km nord-est de Tokyo. Doua explozii de hidrogen au avut loc luni la reactorul 3 a centralei nucleare de la Fukushima 1, potrivit operatorului Tokyo Electric Power (TEPCO). Camera de control a reactorului 3 e „intacta”, informeaza Kyodo News, care anunta ca aproximativ 500 de persoane, pe o raza de 20 de km de reactor vor fi evacuate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Posibilitatea de scurgeri radioactive semnificative este „slaba”, dupa exploziile de hidrogen care a avut loc la reactorul 3 de la Fukushima (Nord-Est), a declarat purtatorul de cuvant al guvernului japonez, Yukio Edano

Cele doua explozii produse luni la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima nu au afectat  reactorul propriu-zis, ci au avariat doar acoperisul carcasei, au anuntat autoritatile nipone, citate de France Presse. Trei muncitori au fost raniti, iar alti 7 sunt dati disparuti.

Nivelul de radiatii de la centrala nucleara Fukushima 1 a depasit din nou limita legala, informeaza agentia Kyodo News. Premierul japonez a declarat ca situatia de la centrala nucleara ramane, in continuare ingrijoratoare, insa „autoritatile fac tot posibilul pentru a preveni inrautatirea ei”.

Sistemul de racire al centralei, situata 240 km nord de Tokyo, a fost afectata de cutremurul masiv de vineri si tsunami, fortand operatorul sa elibereze abur radioactiv, pentru a reduce presiunea din interiorul reactorului. Nivelul radiatiilor nu se cunoaste exactat, a spus un purtator de cuvant TEPCO, operatorul centralei, citat de Reuters.

2000 de cadavre au fost gasite, luni, pe doua plaje din prefectura Miyagi, una dintre zonele cele mai afectate. Jumătate din corpurile găsite luni se aflau pe ţărmul Peninsulei Ojika şi restul în oraşul Minamisanriku, unde autorităţile nu au putut stabili contactul cu circa 10.000 de oameni, peste jumătate din populaţia totală.

Guvernul japonez estimeaza ca peste 46.000 de case si cladiri au fost avariate de cutremurul devastator si tsunamiul, care au zguduit nord-estul Japoniei, vineri, potrivit NKH.

Autoritatile nipone au ridicat alerta de tsunami emisa anterior pentru aceeasi regiune devastata de cutremurul masiv de vineri, potrivit Reuters. Oficialii sustineau ca valurile ar fi putut ajunge la o inaltime de trei metri si au emis o alerta pentru coasta de nord-est a tarii, puternic lovita de seismul de vineri, potrivit agentiei de stiri Kyodo. Nivelul marii a scazut cu cinci metri, confirmand  la acel moment sosirea unui tsunami. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.