Acasă Uncategorized Japonia: Flota a Şaptea americană se îndepărtează de centrala Fukushima de teama...

Japonia: Flota a Şaptea americană se îndepărtează de centrala Fukushima de teama radiaţiilor

DISTRIBUIȚI

99189 – 14032011 – Flota a Saptea a SUA a anuntat ca isi indeparteaza navele, printre care si portavionul Ronald Reagan, din zona unde se afla centrala nucleara Fukushima, transmit agentiile de presa internationale. Motivul este detectarea unor radiatii in atmosfera avand ca sursa norul radioactiv de la centrala nucleara.

Portavionul Ronald Reagan se afla la aproximativ 160 kilometri nord-est de centrala nucleara cand 17 membri ai echipajului au fost detectati ca prezentand un nivel scazut de radioactivitate.

Membrii echipajului ar fi fost supusi, timp de o ora, unor radiatii echivalente unei luni de zile, au declarat oficiali guvernamentali americani, potrivit New York Times.

Oficialii au afirmat ca elicopterele americane, care au efectuat misiuni de zbor la cativa zeci de km de reactoarele distruse, au fost invaluite de particule radioactive, care au trebuit spalate si indepartate.

Nu exista semne ca vreunul dintre militarii americani ar fi prezentat efecte ale expunerii la radiatii.

Navele Flotei a Saptea sunt prezente in Japonia pentru a acorda asistenta umanitara si a ajuta la gasirea eventualilor supravietuitori ai cutremurului si ai tsunami-ului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.