Acasă Uncategorized Japonia: Nivelul de risc de accident nuclear la Fukushima ar putea fi...

Japonia: Nivelul de risc de accident nuclear la Fukushima ar putea fi ridicat la 6

DISTRIBUIȚI

99579 – 25032011 – Cuva reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima ar putea fi avariata, a anuntat vineri un reprezentant al companiei TEPCO, adminisitratorul centralei nipone.

„Este posibil ca incinta care contine barele de combustibil in reactor sa fie avariata”, a declarat oficialul Tepco, citat de AFP.

Reactorul 3, incarcat cu combustibil ale carui emisii sunt foarte nocive, pune cele mai multe probleme, fiind grav avariat dupa cutremurul si tsunamiul din 11 martie. Deja acoperisul cladirii superioare a fost distrus zilele trecute de o explozie puternica.

Operatiunile de racire a reactoarelor centralei Fukushima, grav avariate, ar putea dura inca cel putin o luna, a anuntat vineri compania Tepco.

Agentia japoneza de securitate nucleara a anuntat ca nu exclude posibilitatea de a urca riscul de accident nuclear de la 5, cat este in prezent, la 6, pe o scara de la 0 la 7.

Vineri continua operatiunile de racire la reactoarele 1, 2 si 4, interventiile fiind suspendate la reactorul 3 dupa ce joi a u fost contaminati cu substante radioactive trei angajati ai Tepco.

Autoritatile au declarat vineri ca muncitorii care au suferit arsuri in timp ce incercau sa raceasca reactorul au fost expusi la radiatii de 10.000 de ori mai mari decat limita admisa, potrivit Reuters.

Reactorul 3 este singurul care foloseste plutoniu in combustibil, mai toxic decat uraniul folosit in celelalte reactoare.

Autoritatile au indemnat locuitorii sa evacueze zona. Pana in prezent, 70.000 de oameni si-au parasit locuintele. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.