Acasă Uncategorized Japonia: Nivelul radiaţiilor la Fukushima este “extrem de ridicat”

Japonia: Nivelul radiaţiilor la Fukushima este “extrem de ridicat”

DISTRIBUIȚI

99320 – 17032011 – Potrivit directorului AIEA, situaţia la centrala nucleară Fukushima Daiichi este foarte gravă. Interiorul celor trei reactoare a fost avariat, iar momentan nu se ştie care este situaţia exactă în interiorul reactoarelor.Nivelul radiaţiilor la centrala nucleară japoneză Fukushima din Japonia este „extrem de ridicat”. Avertismentul a fost lansat de şeful Comisiei Americane pentru reglementare nucleară. Iar Institutul pentru siguranţă nucleară din Franţa, a anunţat că următoarele 48 de ore vor fi cruciale la Fukushima. Aseară şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică recunoştea că situaţia de la centrala nucleară este „foarte gravă”.Avertismentul Statelor Unite este cu atât mai important cu cât vine din partea celei mai importante agenţii din domeniul nuclear.

„Suntem la jumătatea drumului între un dezastru şi un dezastru şi mai mare.

 

 

 

 

 În următoarele ore vor avea loc evoluţii catastrofale şi există un pericol real pentru sănătatea şi viaţa locuitorilor arhipelagului”, spus comisarul european pentru energie, citat de Realitatea Tv. Potrivit directorului AIEA, situaţia la centrala nucleară Fukushima Daiichi este foarte gravă. Interiorul celor trei reactoare a fost avariat, iar momentan nu se ştie care este situaţia exactă în interiorul reactoarelor.

Între timp echipele de intervenţie de la centrala Fukushima se luptă cu îndârjire să scadă temperatura în miezul reactoarelor. Două elicoptere militare au aruncat tone de apă de mare peste reactorul numărul trei, avariat luni seară de o explozie. Elicopterele au făcut patru curse din circa 100 necesare, la mică înălţime, dar nivelul radiaţiilor a rămas neschimbat. Adică extrem de ridicat. Ieri operaţiunea a eşuat din cauza vântului puternic.

În faţa ameninţării unui accident nuclear major, cele mai multe ambasade le-au recomandat cetăţenilor lor să se îndepărteze de zonă şi să se replieze spre sud, în regiunea Osaka, sau să părăsească Japonia. Ambasada SUA a stabilit zona de risc la 80 km în jurul centralei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.