Acasă Uncategorized Japonia: Particule radioactive în bazinul de purificare a apei din Tokyo

Japonia: Particule radioactive în bazinul de purificare a apei din Tokyo

DISTRIBUIȚI

99487 – 23032011 – Particulele radioactive de la centrala de la Fukushima au ajuns în bazinul de purificare a apei din Tokyo. Potrivit autorităţilor, norul radioactiv a ajuns deasupra Islandei, transmite Antebna 3.Alte două noi replici seismice puternice s-au produs, miercuri, în nord-estul Japoniei. Cutremurele, cu magnitudinea de 6 şi, respective, 5,8 grade, au afectat regiunea centralei avariate de la Fukushima, unde tehnicienii încercau să repună în funcţiune circuitul de răcire pentru a evita o catastrofă nucleară.Japonezii apelează la tehnologia de ultimă generaţie pentru a răci reactoarele de la centrala Fukushima. 

 

 

 

 

 

 

Un braţ robotic lung de 50 de metri stropeşte zona cu apă în încercarea de a evita o catastrofă. Totuşi, situaţia rămâne foarte gravă, iar riscul unei eventuale explozii nucleare nu a trecut.

În paralel, muncitorii au făcut eforturi mari pentru a conecta recatoarele la liniile de electricitate şi a reporni procesul de răcire.

Au apărut şi informaţii conform cărora centrala nucleară de la Fukushima ar fi avut unele dintre cele mai slabe rezultate la testele de securitate şi ar fi fost „umplută” cu mai mult uraniu decât era prevăzut. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.