Acasă Uncategorized Japonia: Radiaţii de 1.600 ori mai mari în zona centralei Fukushima faţă...

Japonia: Radiaţii de 1.600 ori mai mari în zona centralei Fukushima faţă de nivelul normal

DISTRIBUIȚI

99470 – 22032011 – Trei cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade s-au produs în ultimele ore în largul apelor Japoniei. Cel mai mare dintre ele a avut 6,6 grade, însă nu a fost urmat de o alertă de tsunami.

Între timp, situaţia continuă să fie gravă la centrala de la Fukushima. Nivelul radiaţiilor măsurat la 20 de kilometri de centrală este de 1.600 de ori mai mare decât cel normal. În plus, experţii au anunţat şi o contaminare radioactivă periculoasă în apa de mare. În consecinţă, autorităţile nipone au mărit zona de evacuare din jurul centralei, de la 30 la 90 de kilometri.

Problemele de la Fukushima s-au agravat după ce din reactoarele 2 şi 3 a început să iasă fum. “Situaţia generală la centrala din Fukushima rămâne foarte gravă. Estimările mele nu se schimbă. Situaţia e în continuare extrem de gravă”, a declarat Yukiya Amano Agenţiei Internationale pentru Energie Atomică.

Pentru a opri răspândirea particulelor toxice în aer, autorităţile au decis să pulverizeze nisip şi beton peste reactoare.

Sute de oameni sosesc în fiecare zi la clinici şi adăposturi situate la 100 de km distanţă faţă de punctul critic. Înainte de li se permite accesul în centrele pentru sinistraţi, ei trebuie să treacă printr-un examen medical, care săstabilească dacă au fost iradiaţi.

Acum japonezii sunt neliniştiţi şi de ştirile privind contaminarea alimentelor şi a apei potabile. Ministerul Sănătăţii le-a cerut oamenilor să nu mai bea apăde la robinet şi să fie foarte atenţi la ce mănâncă. Mai multe loturi de legume şi canistre cu lapte au fost retrase de la consum după ce s-a constatat căsunt iradiate.

Bilanţul seismului urmat de valul seismic din 11 martie a depăşit 21.000 de morţi şi dispăruţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.