Acasă Uncategorized Japonia: Reactorul 4 al Centralei de la Fukushima a fost cuprins de...

Japonia: Reactorul 4 al Centralei de la Fukushima a fost cuprins de flăcări

DISTRIBUIȚI

99217 – 15032011 – Reactorul numărul patru al centralei nucleare japoneze Fukushima a luat foc marţi dimineaţă, după ce o explozie a avut loc luni seara  la un alt reactor. Nivelul radiaţiilor în zonă a depăşit de până la 400 de ori limita admisă şi pune în pericol vieţile oamenilor. Radiaţiile de la Fukushima au ajuns la un nivel ce poate avea impact asupra sănătăţii oamenilor. Radiaţiile la uzina nucleară Fukushima Daiichi, avariată în urma cutremurului din 11 martie, au crescut până la un nivel „care poate avea impact asupra sănătăţii oamenilor”, a anunţat marţi guvernul japonez, care a cerut populaţiei aflate pe o rază de 30 de km în jurul centralei să rămână în case.

 

 

 

 

 

„Vorbim acum de niveluri care pot avea impact asupra sănătăţii umane. Aş vrea ca toată lumea să reacţioneze cu calm la această informaţie. Acestea sunt valori înregistrate în apropierea zonei unde suspectăm să se produce scurgerea de substanţe radioactive”, a precizat secretarul cabinetului nipon, Yukio Edano.

Potrivit agenţiei Kyodo, lângă reactorul nr. 3 de la Fukushima I radiaţiile sunt de 400 de ori mai mari decât limita normală anuală.

O uşoară creştere a radioactivităţii a fost depistată în capitala Japoniei, Tokyo, după ce s-au produs o serie de avarii la centrala nucleară Fukushima I, în urma cutremurului cu magnitudine 9 care a avut loc la 11 martie, informează agenţia Kyodo.

Guvernul a avertizat că ar putea urma scurgeri radioactive „ce pot avea impact asupra sănătăţii oamenilor”, dar autorităţile din Tokyo spun că nivelul radiaţiilor din capitală este încă prea scăzut pentru a pune în pericol populaţia din metropola. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.