Acasă Uncategorized Japonia: Românii din parohia Nagoya – Osaka de pregătesc de evacuare

Japonia: Românii din parohia Nagoya – Osaka de pregătesc de evacuare

DISTRIBUIȚI

99325 – 17032011 – Centrul Misionar Roman si parohia ortodoxa romana din Nagoya-Osaka isi suspenda temporar activitatea pe o perioada nedefinita, deoarece structura locurilor de rugaciune publice pe care le folosesc, cat si situatia generala nu prezinta momentan incredere, transmite Romanian Global News.

Parintele doctor Cristian Gheorghiu a declarat ca trebuie sa ia hotarari responsabile cu judecata rationala spre a preveni orice potentiala periclitarea a credinciosilor romani.

Situatia fara precedent creata de multiplele cataclisme naturale si radiatii nucleare au declansat o situatie de urgenta in Japonia. Caderea infrastructurii in mare parte din nord estul Japoniei, a condus la evacuarea a aproape un milion de locuitori spre vestul Japoniei.

Dupa cum a relatat parintele doctor Cristian Gheorghiu „Se poate observa ca resursele sunt limitate. Desi exista o educatie serioasa cu privire la cutremure sau alte cataclisme naturale, in privinta aspectului radioactiv exista multa ignoranta. Informatiile sunt contradictorii”, a spus parintele roman.

Parintele a mai explicat faptul ca „Guvernele si expertii straini incearca sa arate gravitatea situatiei printr-o analiza stiintifica, cautand sa-si recheme cetatenii lor, pe cand guvernul japonez incearca sa minimalizeze consecintele, spre a nu crea panica sau o migratie masiva a locuitorilor sai din zonele calamitate. Populatia Japoniei este numeroasa, iar consecintele suferintei asemenea. In aceste conditii, urgent ii rugam pe conationalii nostri, ca, spre binele lor sa nu calatoreasca spre Japonia cel putin pana cand situatia se va stabiliza cumva”, a conchis parintele Gheorghiu. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.