Acasă Uncategorized Laszlo Tokes şi Kelemen Hunor condemnă gestul extremist al lui Csibi Barna

Laszlo Tokes şi Kelemen Hunor condemnă gestul extremist al lui Csibi Barna

DISTRIBUIȚI

99265 – 16032011 –  Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor au condamnat, marţi seara, acţiunea tânărului din Miercurea Ciuc care, luni seara, a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu.

Csibi Barna, lider al grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat o acţiune în cadrul căreia a vrut să le reamintească locuitorilor din Miercurea Ciuc de faptul că, în 1848, românii ar fi comis acte de cruzime faţă de maghiari. La un moment dat, el a spânzurat o păpuşă care în locul feţei avea o fotografie a lui Avram Iancu, după ce, în prealabil, îl condamnase la moarte pe revoluţionarul român. Acţiunea s-a desfăşurat într-un anonimat total, dar a ajuns în atenţia opiniei publice după ce Csibi Barna a postat mai multe filmuleţe pe internet.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, s-a arătat surprins de acţiunea tânărului extremist şi a spus că “acesta este stilul din ţările arabe”. El a ţinut, însă, să precizeze că “această acţiune nu are nimic în comun cu tradiţiile de sărbătorire ale maghiarilor şi că sărbătorile noastre nu se îndreaptă împotriva nimănui”.

La rândul său, preşedintele UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a catalogat ca fiind regretabilă şi lipsită de respect o astfel de acţiune. “E regretabil dacă s-a întâmplat. E regretabil şi e lipsă de respect. Noi, de fiecare dată am cerut respect pentru ziua noastră naţională, pentru tradiţiile noastre, pentru sărbătorile noastre, pentru valorile noastre. Şi respectul trebuie să fie reciproc. E regretabil”, a conchis Kelemen Hunor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.