Acasă Uncategorized Leipzig, Germania: Autori români la Târgul de Carte de la Leipzig

Leipzig, Germania: Autori români la Târgul de Carte de la Leipzig

DISTRIBUIȚI

99288 – 16032011 –  Scriitorii Radu Aldulescu şi Gabriela Adameşteanu vor participa în perioada 18-21 martie 2011, la invitaţia Institutului Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin, la Târgul de Carte de la Leipzig. Cei doi autori vor avea două lecturi publice organizate în cadrul forumului „Limbi mici, literaturi mari”, un proiect comun al institutelor culturale şi ambasadelor din Berlin.

Radu Aldulescu va citi pe 18 martie, începând cu orele 15.00, din romanul său Profeţii Ierusalimului, în cadrul unei lecturi în tandem, alături de scriitorul Akos Doma din Ungaria. În data de 19 martie, începând cu orele 11.00, scriitoarea Gabriela Adameşteanu va citi, în cadrul aceluiaşi forum, din romanul său Întâlnirea, tot în cadrul unei lecturi în tandem, de data aceasta alături de scriitorul Roland Harsch, din Luxemburg. Traducerea şi lectura textelor sunt asigurate de Eva Ruth Wemme.

Forumul „Limbi mici, literaturi mari” este un proiect comun susţinut de institutele culturale şi departamentele culturale ale unor ambasade europene din Berlin şi a fost iniţiat în anul 2003, în intenţia de a spori interesul pentru literatura scrisă în limbi de circulaţie restrânsă.

În acest an, la proiect participă Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Luxemburg, Cipru, Croaţia şi Slovacia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.