Acasă Uncategorized Libia: Gaddafi acuză Occidentul de “complot colonialist”

Libia: Gaddafi acuză Occidentul de “complot colonialist”

DISTRIBUIȚI

99052 – 09032011Preşedintele libian Muammar Gaddafi a acuzat din nou ţările occidentale, în special Franţa, de „complot colonialist” împotriva Libiei.

Întrebat, în timpul unui interviu pentru o televiziune franceză, dacă ia în calcul represalii împotriva Franţei, liderul libian a răspuns laconic: „Vom vedea”. El şi-a exprimat, însă, încrederea că va mai face vizite în Europa, „după ce se termină totul”.

Într-un discurs rostit, marţi, la televiziunea libiană, Gaddafi i-a calificat pe rebelii şi liderii opoziţiei drept trădători. Adresându-se susţinătorilor săi, el a afirmat din nou că Al-Qaida îi manipulează pe rebeli.

Marţi seară, liderul libian a mers la un hotel din Tripoli unde a acordat interviuri în exclusivitate pentru televiziuni franceze şi turce. El a plecat apoi fără a discuta cu restul presei.

Forţele rebele luptă să pună capăt regimului Gaddafi, aflat la putere de 41 de ani. Peste 1.000 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, iar circa 200.000 au fost nevoite să se refugieze în urma luptelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.