Acasă Uncategorized Londra: Ministrul Baconschi participă la Conferinţa internaţională de la Londra privind Libia

Londra: Ministrul Baconschi participă la Conferinţa internaţională de la Londra privind Libia

DISTRIBUIȚI

99660 – 29032011 – Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, participă marţi la Conferinţa internaţională de la Londra privind Libia.

Şeful diplomaţiei române va susţine necesitatea acţiunii concertate şi eficiente sub coordonarea NATO şi în parteneriat cu alte state, inclusiv din regiune,  pentru aplicarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi asigurarea protecţiei civililor. Baconschi va reitera poziţia României de participare în cadrul NATO la operaţiunea de impunere a embargoului privind armele, precizează un comunicat al MAE.

La Conferinţă sunt invitate statele membre ale NATO şi UE, state din regiune, reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale (ONU, Uniunea Africană, NATO, Organizaţia Conferinţei Islamice),  alte ţări care şi-au manifestat dorinţa de a contribui (militar sau financiar) la aplicarea Rezoluţiilor 1970 şi 1973 ale Consiliului de Securitate.

Scopul conferinţei este de a discuta evoluţiile din Libia, mai ales în urma Summit-ul de la Paris şi măsurile aplicării, în continuare, a rezoluţiilor menţionate, în plan militar şi non-militar (regimul de sancţiuni, asistenţa umanitară etc.). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.