Acasă Uncategorized Londra: Reuniune internaţională privind coordonarea acţiunilor din Libia

Londra: Reuniune internaţională privind coordonarea acţiunilor din Libia

DISTRIBUIȚI

99659 – 29032011 – La Londra se reunesc marţi 40 de miniştri de Externe, inclusiv secretarul de stat american Hillary Clinton, şi miniştri din Uniunea Europeană pentru a discuta despre coordonarea acţiunilor în Libia.

Conferinţa de la Londra se va concentra mai mult asupra posibilelor soluţii politice de rezolvare a conflictului şi mai puţin asupra variantelor militare pe care aliaţii le au la dispoziţie.

Într-o scrisoare comună dată publicităţii luni de premierul David Cameron şi de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, cei doi lideri au precizat că Muammar Gaddafi trebuie să plece imediat şi că e nevoie cât mai rapid de o soluţie politică menită să asigure o tranziţie paşnică spre democraţie.

Participanţii la această reuniune vor încerca, de asemenea, să găsească modalităţi pentru a menţine o presiune constantă care să ducă în cele din urmă la înlăturarea regimului Gaddafi.

Guvernul britanic şi-a exprimat speranţa ca în urma acestei conferinţe se va contura un sprijin puternic din partea comunităţii internaţionale pentru operaţiunile din Libia şi se va cădea de acord asupra unei strategii pe termen lung pentru acordarea de asistenţă umanitară.

La conferinţă mai participă secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon, şi preşedintele Uniunii Africane, Jean Ping. De asemenea, Liga Arabă va avea reprezentanţi la această reuniune. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.