Acasă Uncategorized luj-Napoca: Sfântul Sinod decide vineri cine este viitorul mitropolit al Clujului

luj-Napoca: Sfântul Sinod decide vineri cine este viitorul mitropolit al Clujului

DISTRIBUIȚI

99246 – 15032011 – La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a avut loc, marţi, sub preşedinţia Patriarhului, şedinţa specială de consultare a Sinodului Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, cu membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, precum şi cu membrii de drept, reprezentând celelalte Eparhii din Mitropolie.

În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de mitropolit, la această şedinţă consultativă au fost prezentate numele arhiepiscopui Andrei al Alba Iuliei şi al episcopui vicar Irineu Bistriţeanul, cei doi candidaţi eligibili care au fost desemnaţi, prin vot secret, în cadrul consultării din Sinodul Mitropolitan al Clujului.      

            Întrucât cei doi candidaţi întrunesc aşteptările membrilor Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, precum şi a celor de drept, s-a decis, cu unanimitate de voturi, menţinerea listei, fără a se impune completarea ei cu încă un ierarh eligibil.

            Astfel, lista finală cu numele celor doi candidaţi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan şi confirmată de Adunarea eparhială va fi înaintată Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţă de lucru, vineri, 18 martie 2011, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Mitropolit al Clujului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.