Acasă Uncategorized Madrid: Comisia Europeana isi prezintă viziunea pe termen lung asupra cercetării în...

Madrid: Comisia Europeana isi prezintă viziunea pe termen lung asupra cercetării în domeniul aviatic

DISTRIBUIȚI

99727 – 31032011 – Vicepreşedintele Comisiei Siim Kallas, responsabil cu domeniul transporturilor, va prezenta în cadrul Zilelor Aeronauticii din acest an, care au început miercuri la Madrid, o nouă viziune pe termen lung elaborată de un grup la nivel înalt în ce priveşte cercetarea în domeniul aviaţiei şi aeronauticii. Acest raport este un prim document elaborat în legătură cu unele dintre măsurile referitoare la aviaţie care au fost propuse în cadrul Cărţii Albe privind transporturile, adoptată la 28 martie 2011.

Viziunea pentru 2050 stabileşte în ce mod şi asupra căror aspecte ar trebui să se concentreze priorităţile de cercetare europene pentru a aduce o valoare adăugată clară pe plan european, astfel încât să se menţină creşterea economică şi competitivitatea UE pe plan mondial, satisfăcând în acelaşi timp nevoile pieţei şi soluţionând provocările legate de mediu şi energie.

Raportul a fost întocmit pentru comisarii Kallas şi Geoghegan-Quinn (responsabilă cu cercetarea şi inovarea) de reprezentanţi din sectoarele infrastructurii, mijloacelor de transport, exploatării, combustibililor şi cercetării. Grupul la nivel înalt în ce priveşte cercetarea în domeniul aviaţiei şi aeronauticii a fost creat în decembrie 2010; mesajul central al raportului îl constituie promovarea rolului de lider la nivel global al industriei europene şi realizarea unei industrii a aviaţiei competitive, ecologice şi sigure până în 2050, ţinându-se seama în mod preponderent de nevoile cetăţenilor şi societăţii.

Ediţia din 2011 a Zilelor Aeronauticii reuneşte părţi interesate din domeniul aeronautic, reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor şi centrelor de cercetare şi dezvoltare din întreaga Europă şi de peste hotare, pentru ca aceştia să dezvolte relaţii, să prezinte cele mai recente rezultate ale activităţii lor de cercetare şi să discute viitoare proiecte comune de cercetare şi dezvoltare. Organizată de Centrul pentru Dezvoltarea Tehnologiilor Industriale (CDTI) din Spania şi de Comisia Europeană, ediţia din 2011 a Zilelor Aeronauticii reprezintă o oportunitate de a prezenta şi disemina informaţii cu privire la rezultatele activităţilor de cercetare şi dezvoltare tehnologică finanţate din fonduri UE, în vederea creării Cerului Unic European şi a Spaţiului European de Cercetare, precum şi pentru găsirea unor abordări inovatoare pentru a avea o industrie a aviaţiei sustenabilă pe plan global. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.