Acasă Uncategorized Mai multe state se tem de importurile contaminate din Japonia

Mai multe state se tem de importurile contaminate din Japonia

DISTRIBUIȚI

99319 – 17032011 –

Italia a interzis importurile de alimente din Japonia, temându-se să nu fie contaminate de radiaţii, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii. Anunţul a fost făcut întâi de ministrul sănătăţii, Ferruccio Fazio, potrivit DPA. Interdicţia va fi aplicată pentru produsele alimentare, mai ales peşte şi legume, datând din 11 martie – ziua producerii seismului ce a avariat reactoare nucleare în Japonia. ”Nu este o problemă, pentru că alimentele importate din Japonia sunt puţine, iar restaurantele japoneze din Italia folosesc peştele de aici”, a spus el.

Potrivit ministrului, interdicţia va fi aplicată pentru produsele alimentare, mai ales peşte şi legume, datând din 11 martie – ziua producerii seismului ce a avariat reactoare nucleare în Japonia.

Și autoritatile din Shanghai au început să testeze radioactiv toate importurile de hrană din Japonia, informează Kyodo News. Fructele, orezul și fructele de mare care sosesc în cargouri sunt supuse testelor, iar în porturi s-a declarat carantină. În Shanghai, se vând pe scară largă mai multe produse de proveniență japoneză, iar temerile că acestea ar putea fi contaminate sunt în creștere.

Exploziile care au avut loc la reactoarele centralei atomice de la Fukushima au răspândit în aer radiații care se îndreaptă în special spre China, Coreea de Sud, cât și spre alte țări din apropiere. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.