Acasă Uncategorized Mii de tineri italieni fac facultatea de medicină în România

Mii de tineri italieni fac facultatea de medicină în România

DISTRIBUIȚI

98826 – 01032011 – Mii de tineri italieni care nu intra la facultatea de medicina in Italia aleg sa faca facultatea in Romania, la universitatile particulare, unde testele de intrare sunt practic o formalitate, transmite Romanian Global News.

Agentia Adnkronos Salute arata ca Romania este noua pepiniera de medici a Italiei, in special pentru stomatologie. Teste din Italia sunt foarte dificile, in plus, tinerii acuzand existenta unor filiere de coruptie, prin care admiterea se obtine cu bani. Problema e ca si in Romania exista astfel de filiere, care acorda direct diplome false.

Adnkronos Salute scrie ca tot mai multi studenti italieni se inscriu la facultati de Medicina din strainatate, fara a trece prin „ruleta ruseasca” a testelor de intrare ale universitatilor italiene.

Romania este tara din varful listei tarilor alese de aspirantii la profesia de medic din Italia. In special de cei care vor sa devina dentisti, din moment ce majoritatea tinerilor „emigreaza” pentru a studia stomatologia. Astazi se estimeaza ca o mie de tineri italieni studiaza in facultatile de medicina dentara din universitatile romanesti. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.