Acasă Uncategorized Mircea Geoană participă la o conferinţă internaţională despre geoeconomia unei Europe mai...

Mircea Geoană participă la o conferinţă internaţională despre geoeconomia unei Europe mai mari

DISTRIBUIȚI

98951 – 04032011 – Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, efectuează, în zilele de 4 şi 5 martie a. c.,  o vizita in Turcia unde participă la conferinta  “Europe beyond the EU: the geoeconomy of the wider continent”, organizata de Institutul Aspen Italia in colaborare cu Sabanci University, Istanbul Policy Center si Koç University Economic Research Forum. Aceasta intalnire face parte din seria de conferinte internationale anuale “Aspen European Dialogue”, al caror scop este analiza problemelor importante de pe agenda europeana.

Cu aceasta ocazie, Mircea Geoana va avea o serie de intalniri cu ministrul Economiei si Finantelor din Italia, Giulio Tremonti, cu ministrul Finantelor din Turcia, Mehmet Simsek, cu ministrul Afacerilor Externe din Italia, Franco Frattini, precum si cu ministrul Afacerilor Externe din Turcia, Ahmet Davutoglu. La conferinta vor mai participa ministrul Afacerilor Externe din Suedia, Carl Bildt, si ministrul turc pentru pentru Afaceri Europene, Egemen Bagis.

Pe agenda discutiilor se afla guvernanta economica europeana, relatiile economice dintre UE, SUA si Rusia, securitatea si stabilitatea regiunii Marii Negre, in contextul conflictelor recente din tarile arabe din nordul Africii si din Orientul Mijlociu, precum si probleme legate de energie si pretul titeiului pe piata internationala.

Mircea Geoana va deschide panelul “Privind la o Europa mai mare: Rolul Turciei in aceasta constructie”, in cadrul caruia se va discuta despre politica de vecinatate a UE, relatiile economice dintre statele membre si statele in curs de aderare, politica de extindere a UE si evolutiile pe piata de energie in contextual conflictelor recente din Orientul Mijlociu.

Mircea Geoana este si presedintele Institutului Aspen Romania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.