Acasă Uncategorized Moreni: Automecanica Moreni începe producţia unui nou tip de transpotor militar blindat

Moreni: Automecanica Moreni începe producţia unui nou tip de transpotor militar blindat

DISTRIBUIȚI

99309 – 17032011 – Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a participat joi la lansarea programului naţional „Transportor blindat pentru trupe 8×8”, care a avut loc la Uzina Automecanica Moreni. Cu acest prilej, a fost prezentat proiectul de cercetare-dezvoltare a noului produs, potrivit cerinţelor operaţionale formulate de Armata României pentru realizarea transportorului blindat.

„Programul Transportor blindat pentru trupe 8×8 este primul dintre proiectele concepute pentru revigorarea industriei naţionale de apărare, asigurând, în acelaşi timp, dotarea Armatei României cu un produs performant, cu grad de protecţie, mobilitate şi capacitate de luptă ridicate, competitiv pe plan mondial, un produs pe care dorim să-l şi putem exporta, în beneficiul statului român”, afirmat ministrul Apărării.

            „15 militari au căzut la datorie în teatrele de operaţii şi mulţi au fost răniţi ca urmare a atacurilor cu dispozitive explozive improvizate asupra transportoarelor sau vehiculelor blindate în care îşi îndeplineau misiunile. Avem datoria sfântă şi obligaţia, din respect pentru memoria lor, să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a asigura protecţia tuturor militarilor noştri. Acesta este motivul pentru care ne aflăm astăzi aici”, a adăugat ministrul.

Transportorul blindat pentru trupe (TBT 8×8) va fi un vehicul blindat de transport şi luptă, proiectat să asigure protecţia (la nivel minim 3) a grupei de infanterie împotriva schijelor, gloanţelor, armamentului uşor de infanterie, precum şi împotriva efectelor CBRN (chimice, bacteriologice, radiaţii nucleare), pe timpul executării misiunilor specifice. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.