Acasă Uncategorized Norul radioactiv de la Fukushima ajunge miercuri deasupra Franţei

Norul radioactiv de la Fukushima ajunge miercuri deasupra Franţei

DISTRIBUIȚI

99498 – 23032011 – Norul radioactiv de la centrala nucleară de la Fukushima a ajuns deasupra Europei. Primele particule radioactive au fost depistate în Islanda marţi seară, urmând să ajungă deasupra teritoriul Franţei în cursul zilei de miercuri. Oficialii susţin însă că reziduurile radioactive sunt „neglijabile” şi că nu vor avea nici o influenţă negativă asupra sănătăţii europenilor.

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut public săptămâna trecută un posibil traseu al norului radioactiv. Experţii au precizat la acea dată că nivelul radiaţiilor va scădea pe parcurs şi, în cel mai rău caz, se vor înregistra efecte mici în Statele Unite.

Între timp, autorităţile japoneze au reluat eforturile de răcire a reactoarelor avariate de cutremurul din 11 martie. Japonezii apelează la tehnologia de ultimă generaţie pentru a răci reactoarele de la centrala Fukushima. Un braţ robotic lung de 50 de metri stropeşte zona cu apă în încercarea de a evita o catastrofă. Totuşi, situaţia rămâne foarte gravă, iar riscul unei eventuale explozii nucleare nu a trecut. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.